Strijelac iz Kraljeva predao se policiji

Radiosarajevo.ba
Strijelac iz Kraljeva predao se policiji

Dragomir M. iz sela Metikoši nedaleko od Kraljeva u Srbiji, koji se danas iz još nepoznatih razloga zabarikadirao u svojoj kući, nakon što je vatrenim oružjem ranio dostavljača hrane, a potom i policajca, uhapšen je večeras oko 21 sata, prenosi Anadolu Agency.

Mještanin sela Metikoš, inače bivši gastarbajter koji je u kući godinama živio sam, predao se jedinici Specijalne antiterorističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Jedinica je opkolila kuću napadača danas popodne i držala je pod blokadom.

Dragomir M. je, nakon što se predao, policijskim automobilom odvezen iz sela, prenose srbijanski mediji.  

Inače, danas nešto iza 13 sati, Dragomir M. iz sela Metikoši kod Kraljeva ranio je dostavljača hrane jednog kraljevačkog restorana. Nakon toga se zabarikadirao u kući.

Policija je s njim počela pregovore da bi se nešto iza 16 sati čula rafalna paljba, u kojoj je ranjen policajac. Oko 17 sati u selo Metikoši stigli su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Povrijeđeni su zbrinuti u kraljevačkoj bolnici i nalaze se van životne opasnosti. Policajac ima prostrijelnu ranu u predjelu podlaktice i podvrgnut je operativnom zahvatu, dok je dostavljač ranjen u predjelu male karlice i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege, saopćeno je u kraljevačkoj bolnici.

Sedamdesetogodišnji Dragomir, prema navodima komšija, koje prenose srbijanski mediji, živi sam od prije deset godina, kada mu je umrla supruga. Djece nema. Motivi za ovaj događaj još nisu poznati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije