Stravični detalji: Tijelo majke četiri godine držao u zatvorenoj sobi

Radiosarajevo.ba
Stravični detalji: Tijelo majke četiri godine držao u zatvorenoj sobi
Arhiv / Ilustracija
Tibor N. (59) četiri godine nije prijavio smrt svoje majke u zagrebačkom naselju Trešnjevka. Njeno tijelo držao je u zatvorenoj sobi, a u stan je dovodio žene.

Sve su otkrili komšije koji su godinama sumnjali, piše 24sata.hr. Adela N. (92) preminula je prije četiri godine u svom stanu u zagrebačkoj Trešnjevci. Njen sin (59) nije prijavio smrt majke. Svih ovih godina držao je mrtvu majku u zatvorenoj sobi. Muškarca je policija nakon provedenog istraživanja privela, a on je predan pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu.

Terete ga za krivično djelo ostavljanja bliske osobe u teškom položaju te mu prijeti kazna zatvora do tri godine. Takođe, osumnjičen je za krivično djelo povrede mira pokojnika te mu prijeti kazna do dvije godine zatvora. Treće krivično djelo za koje je osumnjičen je krivotvorenje isprava.

Prijeti mu do pet godina zatvora ako se utvrdi da je koristio krivotvorene isprave. Komšije su pod šokom nakon što su saznali što se zbivalo protekle četiri godine u njihovoj zgradi.

"Ovdje se vjerojatno radi o dubljom psihopatološkom poremećaju koji nije bio dijagnosticiran ni manifestiran niti se ispoljavao prilikom njegovog društvenog funkcioniranja" kaže  poznati hrvatski psihijatar i sudski vještak Mijo Milas.

Videoprilog iz Zagreba, pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije