Stravična nesreća u Zagrebu: U jurnjavi se sudarili Audi i BMW

Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Zagrebu: U jurnjavi se sudarili Audi i BMW
Foto: 24sata.hr / Užas u Dubravi
Jedna djevojka, koja je stajala na obližnjoj stanici, povrijeđena je kada su je pogodile krhotine uslijed sudara dva automobila koji su jurili velikom brzinom u zagrebačkom naselju Dubrava.

Saobraćajna nezgoda, u kojoj su učestvovali automobili marke Audi i BMW dogodila se danas u 12.45 sati na raskrsnici Avenije Dubrava i Kapucinske ulice, izvještava 24sata.hr.

Oba vozača su povrijeđena i njih je odvezla hitna pomoć, a na mjestu nezgode ukazana je i ljekarska pomoć povrijeđenoj djevojci.

Kako su izjavili svjedoci nesreće, sudar se čuo jače od eksplozije, a ljudi koji stanuju 400 metara dalje čuli su udarac i došli vidjeti što je bilo.

Radnici iz okolnih trgovina kazali su da su čuli da auto juri, a BMW je došao tako brzo da ga uopće nisu vidjeli, koliko su vidjeli BMW je išao iz smjera okretišta Dubrava, prema Dupcu, od zapada prema istoku.

Zabio se u Audi koji je stajao na Aveniji Dubrava u traci za skretanje u Kapucinsku ulicu. Od siline udarca BMW je odletio i udario u stub rasvjete i semafor i to ga je odbacilo na parking.

Svjedoci pričaju da je vozač Audija uspio sam izaći van, a vozač BMW-a je navodno ostao zaglavljen u autu.

Koliko je bio jak udarac svjedoči i to da je akumulator iz Audija bio 60-ak metara dalje na tramvajskoj stanici. Prava je sreća je i to da na toj inače prometnoj raskrsnici u tom trenu nije bilo ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije