Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginuli mladić (24) i djevojka (21), teško povrijeđeno dijete

0
Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginuli mladić (24) i djevojka (21), teško povrijeđeno dijete
Foto: eZadar. / Hrvatska policija / Ilustracija

Dvogodišnje dijete hitno je prebačeno u KBC Zagreb nakon teške saobraćajne nesreće na A3 u petak, 31. maja u poslijepodnevnim satima. Kako su potvrdili iz KBC-a Zagreb, dijete nije životno ugroženo te je stabilno. Neslužbeno se doznaje da su to djetetovi roditelji.

"Oko 15 sati policija je dobila dojavu o saobraćajnoj nesreći na autocesti A3 između Okučana i Novske, a u kojoj su sudjelovali kamion i osobni automobil. Od posljedica nesreće dvoje ljudi je smrtno stradalo, dok je dijete prebačeno u novogradišku bolnicu, odakle su ga hitno prevezli u KBC Zagreb.

Iz KBC-a Zagreb potvrdili su kako je dijete stiglo kod njih. Kako kažu, nalazi se na Odjelu za pedijatrijsku intenzivnu medicinu. I ako ima teške povrede, dijete je prema informacijama od doktora stabilno. Direktor novogradiške bolnice potvrdio je za 24sata kako dijete ima teške povrede više organskih sustava.

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, u suradnji sa sisačko-moslavačkom policijom provelo je uviđaj ove saobraćajne nesreće.

"Prema dosad prikupljenim podacima, do saobraćajne nesreće je došlo tako da je vozač osobnog automobila (hrvatski državljanin, 2000.), upravljajući vozilom u smjeru Novske, udario u stražnju stranu kamiona koji se kretao ispred njega u istom smjeru, pri čemu su on i putnica (2003.) u osobnom automobilu smrtno stradali na mjestu nesreće, dok je dvogodišnje dijete odvezeno u bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne povrede", navode iz DORH-a.

Naložili su provođenje potrebnih izvidnih i dokaznih radnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije