Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginuli mladić (24) i djevojka (21), teško povrijeđeno dijete

0
Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginuli mladić (24) i djevojka (21), teško povrijeđeno dijete
Foto: eZadar. / Hrvatska policija / Ilustracija

Dvogodišnje dijete hitno je prebačeno u KBC Zagreb nakon teške saobraćajne nesreće na A3 u petak, 31. maja u poslijepodnevnim satima. Kako su potvrdili iz KBC-a Zagreb, dijete nije životno ugroženo te je stabilno. Neslužbeno se doznaje da su to djetetovi roditelji.

"Oko 15 sati policija je dobila dojavu o saobraćajnoj nesreći na autocesti A3 između Okučana i Novske, a u kojoj su sudjelovali kamion i osobni automobil. Od posljedica nesreće dvoje ljudi je smrtno stradalo, dok je dijete prebačeno u novogradišku bolnicu, odakle su ga hitno prevezli u KBC Zagreb.

Iz KBC-a Zagreb potvrdili su kako je dijete stiglo kod njih. Kako kažu, nalazi se na Odjelu za pedijatrijsku intenzivnu medicinu. I ako ima teške povrede, dijete je prema informacijama od doktora stabilno. Direktor novogradiške bolnice potvrdio je za 24sata kako dijete ima teške povrede više organskih sustava.

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, u suradnji sa sisačko-moslavačkom policijom provelo je uviđaj ove saobraćajne nesreće.

"Prema dosad prikupljenim podacima, do saobraćajne nesreće je došlo tako da je vozač osobnog automobila (hrvatski državljanin, 2000.), upravljajući vozilom u smjeru Novske, udario u stražnju stranu kamiona koji se kretao ispred njega u istom smjeru, pri čemu su on i putnica (2003.) u osobnom automobilu smrtno stradali na mjestu nesreće, dok je dvogodišnje dijete odvezeno u bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne povrede", navode iz DORH-a.

Naložili su provođenje potrebnih izvidnih i dokaznih radnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije