Stravična nesreća u Hrvatskoj: Otkriveno šta je bilo sa kočnicima kamiona?

Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Hrvatskoj: Otkriveno šta je bilo sa kočnicima kamiona?
Foto: Sbplus.hr / Tragedija na autoputu A3

Pojavljuju se nove informacije o istrazi tragične nesreće koja se jutros dogodila na odmorištu autoceste A3 kod Novske, a u kojoj su poginule dvije učenice stare 14 godina.

Policijski istražitelji te istražitelji Općinskog državnog odvjetništva u Sisku cijeloga dana pokušavaju utvrditi sve okolnosti nesreće koju je uzrokovao vozač kamiona nakon što je nekontroliranom brzinom prošao pored benzinske stanice, a onda i još više od stotinu metara do mjesta na kojem je naletio na skupinu ljudi te na jedan automobil.

Mlađa žena se bori za život, prebačena je na neurohirurgiju u Slavonskom Brodu

Osim dviju učenica iz Dalja koje su poginule i koje su sa školskim kolegama putovale na trodnevnu učeničku ekskurziju na more, u Sveti Filip i Jakov, teško su nastradale još dvije mlađe punoljetne ženske osobe, stare 25 i 26 godina, koje su hospitalizirane, a jedna se bori za život. One su putovale automobilom na koji je naletio kamion.

Žena koja ima ozljede opasne po život je prebačena u Slavonski Brod, na odjel neurokirurgije, a druga je ostala na promatranju u Novoj Gradišci.

Vozač je pritvoren i bit će zadržan 24 sata u policiji nakon čega bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku.

Istražitelji na licu mjesta otkrili da su kočnice radile, piše Index.hr.

Mediji su ranije prenijeli izjavu vozača kamiona koji je odmah nakon nesreće vatrogascima rekao kako mu je zaglavio tempomat u kamionu i da mu kočnice nisu radile.

No prema onome što su na licu mjesta utvrdili istražitelji, nije točno da su kočnice kamiona otkazale.

Istražitelji su, kako javlja N1, na licu mjesta proveli prvu analizu kamiona koja je pokazala kako kočnice rade.

Više o ovom tragičnom događaju možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije