Strava u susjedstvu: Pronađeno tijelo u moru, dvije osobe uhapšen, u toku potraga

0
Radiosarajevo.ba
Strava u susjedstvu: Pronađeno tijelo u moru, dvije osobe uhapšen, u toku potraga
Foto: Wikipedia / Ilustracija / Plaža u Hrvatskoj

Sinoć oko 1 sat policija je zaprimila dojavu o tučnjavi u moru u blizini svjetionika u Selinama, kod Zadra.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici Republike Hrvatske su izašli na mjesto događaja, gdje su zatečene dvije osobe, a prikupljenim obavijestima došlo se do saznanja da je u događaju sudjelovala još jedna osoba, koja nije pronađena. U potragu za osobom na kopnu i moru uključili su se policijski službenici i Lučka kapetanija, objavila je policija RH.

Širom pretragom mjesta događaja, oko 6 sati u moru, na udaljenosti od oko 800 metara od obale, pronađeno je tijelo muške osobe s povredama koje upućuju na nasilnu smrt.

Uviđaj je u toku. Tijelo muške osobe prevezeno je na Odjel patologije u Opću bolnicu Zadar, gdje će danas biti provedena obdukcija u cilju utvrđivanja uzroka smrti.

Prema dosadašnjim saznanjima, riječ je o nasilnoj smrti. U službene prostorije policije dovedene su dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem, nad kojima policijski službenici u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i relevantne činjenice ovog događaja, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije