Strava u Srbiji: Pronađene ljudske kosti u koferu

Radiosarajevo.ba
Strava u Srbiji: Pronađene ljudske kosti u koferu
Ljudske kosti koje su isplivale iz Dunava kod Krnjače u Srbiji bile su smještene u kofer bordo boje kineske proizvodnje koji je imao šifru za otvaranje, piše Kurir.

Misteriozni kofer prebačen je na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gdje će se utvrditi porijeklo kostiju i eventualno identitet čoveka koji je obezglavljen, iskasapljen, stavljen u kofer i bačen u Dunav.

Policija čeka nalaze obdukcije, a na osnovu stvari koje su nađene s kostima, pretpostavlja se da je riječ o ostacima kineskog državljanina jer je nađen lični prtljag koji je porijeklom iz ove zemlje. Kazaljke na satu pokojnika pokazivale su 9.20. Na njemu je bio i datum 6. juli 2015. godine.

„Poslije obdukcije kostiju koje su pronađene imat ćemo više informacija. Analizom se može otkriti da li je reč o muškoj ili ženskoj osobi, starost, koje je nacionalnosti... Nakon toga, istragom će biti utvrđeno da li je kofer bačen u Srbiji ili u nekoj drugoj zemlji“, objasnio je novinarima izvor blizak istrazi i dodao da je moguće da je kofer bačen u nekoj drugoj evropskoj zemlji kroz koju protiče Dunav.

Kofer je pronašao jedan od mještana Krnjače koji nije želio da mu se objavljuje ime i o tome obavjestio policiju i Žarka Ristića, koji je čuvar nasipa.

„I dalje sam šokiran. Torba ili kofer bio je blatnjav od mulja. Kada sam otvorio, vidio sam stravičan prizor. Video sam gomilu kostiju, prepoznao sam rebra, udove i butnu kost. Nisam očekivao da ću videti kosti u tom koferu“, rekao je Ristić.

Šen Hong, savjetnik Udruženja Kineza u Srbiji, kazao je da ih policija do sada nije obavjestila o jezivom otkriću, ali i da sumnja da je riječ o ostacima njegovog sunarodnika.

„Naše udruženje vodi računa i evidenciju o našim državljanima u Srbiji. Prošle godine niko nam od njih nije prijavio nestanak. Ukoliko je zaista i reč našem državljaninu, možda je bačen u Dunav, ali u nekoj drugoj zemlji“, kazao je Šen Hong.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije