Strava u Srbiji: Majka ugušila novorođenče čim je zaplakalo

Radiosarajevo.ba
Strava u Srbiji: Majka ugušila novorođenče čim je zaplakalo

Policija u Čajetini uhapsila je Slađanu T. (34) osumnjičenu da je svoje tek rođeno dijete ugušila neposredno nakon porođaja. Prema prvim pretpostavkama policije, Slađana je dijete ugušila rukama ili nekom krpom čim je beba zaplakala, javlja Telegraf.

Obdukcijom se treba utvrditi način i tačan vremenski period kada je beba ubijena, odnosno koliko minuta nakon rođenja.

Kako piše list, čedomorstvo se dogodilo 8. aprila, a zločin je otkriven kada je Slađana zbog zdravstvenih problema potražila ljekarsku pomoć. Ona je uhapšena 14. aprila, a nakon saslušanja kod istražnog tužioca određen joj je jednomjesečni pritvor.

Pregledom je ustanovljeno da se skoro porodila, ali o njenoj trudnoći niko ništa nije znao. Potom je priznala da se sama porodila u kući u kojoj je živjela i rekla da je zbog “sramote” skrivala svoju trudnoću. Ona je tvrdila da beba po rođenju nije prodisala. Međutim, nije odgovorila na pitanje zašto prilikom porođaja nije pozvala ljekare i zašto nije prijavila djetetovu smrt.

Kada su pronašli dijete, policajci su posumnjali da je ono ubijeno, a njihovu sumnju potvrdio je ljekar koji je morao konstatirati smrt. On je uočio tragove koji bude sumnju da je dijete po rođenju bilo živo i da je smrt nastupila nasilnim putem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije