Strava u Splitu: Američki staford napao Gibonnijevu suprugu i usmrtio njenog psa

1
Radiosarajevo.ba
Strava u Splitu: Američki staford napao Gibonnijevu suprugu i usmrtio njenog psa
Shutterstock / Ilustracija

Pjevač Zlatan Stipišić Gibonni i njegova supruga Sanja ostali su bez svog kućnog ljubimca - psa pasmine njemački špic (pomeranac) kojeg je usmrtio američki staford u Splitu.

Sve se dogodilo 26. oktobra, oko 9 sati u Lovretskoj ulici u Splitu, kada je pas smeđe-bijele boje, šetajući bez povoca i brnjice, napao pomeranca imena Pepi, u vlasništvu Sanje Stipišić, te ga izgrizao.

Pas je hitno odvezen u veterinarsku ambulantu dr. Martine Gančević koja je zaprimila psa, ali on nije davao znakove života i nije ga uspjela oživjeti, piše Slobodnadalmacija.hr.

Tada se odmah nije znalo tko je vlasnica psa, a prema opisu kojeg je policiji dala Gibonnijeva supruga psa je šetala žena stara 40-ak godina, mršavije građe, neuredne smeđe kose i zvala ga je imenom Kan.

Policija je odmah sutradan kriminalističkim istraživanjem došla do 37-godišnje vlasnice psa Ivane P. kojoj je izdan obavezni prekršajni nalog te je zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv nje podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu, a o cijelom događaju bit će izviještena veterinarska inspekcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije