Strašne snimke iz Hrvatske: Rupe se nakon novih potresa šire i pune vodom

0
Radiosarajevo.ba
Strašne snimke iz Hrvatske: Rupe se nakon novih potresa šire i pune vodom
PrtScr / Zaista jezivo...

Mještani petrinjskog područha u Hrvatskoj se plaše rupa koje se otvaraju na poljima, ali i uz neke kuće. Zemlja se lomi i otvara uz zastrašujuću buku.

U nekim rupama ima i vode...

"Bojimo se, u selu se stvorilo već desetak rupa. Bilo ih je nekoliko pa je dva dana bio mir i onda se u utorak pojavila nova. Sve se više povećavala, a ovaj video snimljen je u srijedu oko 13 sati.

Zastrašujuće je kako se povećava i ta je sad najveća. Nismo išli gledati je li još narasla nakon potresa koji je bio u srijedu u 18 sati", rekla je prestrašeno čitateljica portala 24sata.hr.

Dodala je da je na području Mečenčana vodocrpilište i izvor vode.

"Rupe su različite, neke se povećavaju u dubinu, a neke šire. Ovaj najnovija je ogromna i puna je vode. Na polju je i u blizini je kuća. Područje je HGSS snimao dronom, a htjeli bi da tu pogledaju i stručnjaci. Bojimo se", prestrašena je čitateljica iz mjesta Mečenčani koje je oko 25 kilometara južnije od Siska i Petrinje prema Hrvatskoj Kostajnici.

U Mečenčanima su mještani još 1. januara pokazali prve rupe koje su se otvorile.

Ispričali su da se pored jedne od kuća pojavila rupa od petnaestak centimetara koja se brzo povećavala i za otprilike dva sata otvor je vio dubok četiri metra i dug desetak. Najnovija je višestruko veća.

Prije sedam dana najveća rupa je bila blizu potoka pa mještani smatraju da bi uzrok tome mogle biti podzemne vode. Pretpostavljaju da je potres pogoršao stanje, zemlja je propala i voda otekla dalje. Iznad tih šupljina zemlja je jednostavno propala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije