Strašna nesreća u Hrvatskoj: Jedan muškarac (84) poginuo, dvije djevojke povrijeđene

0
Radiosarajevo.ba
Strašna nesreća u Hrvatskoj: Jedan muškarac (84) poginuo, dvije djevojke povrijeđene
Foto: Novi list / Nesreća u Hrvatskoj

U Hrvatskoj na dionici autoceste A7 dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula.

Vozač (84) automobila riječkih oznaka je poginuo, a vozačica (22) i putnica (23) iz automobila zagrebačkih oznaka su lakše povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na autocesti A7 kod Rijeke.

Uviđajem je utvrđeno da se nesreća dogodila kada 84-godišnji hrvatski državljanin, vozeći iz smjera Svetog Kuzma prema čvoru Draga, ne koristeći sigurnosni pojas, nije prilagodio brzinu vožnje uslovima i stanju ceste, izvijestila je policija, piše Hina.

Stigla detaljna prognoza za septembar: Evropu čekaju nagle promjene, oluje, poplave i snijeg

Stigla detaljna prognoza za septembar: Evropu čekaju nagle promjene, oluje, poplave i snijeg

Stoga je prednjim dijelom automobila, uprkos kočenju, udario u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo u istom smjeru, a koje je vozila 22-godišnja hrvatska državljanka. Njen je automobil od udarca odbačen te je udario u automobil njemačkih nacionalnih oznaka, koji se kretao u istom smjeru.

Automobil 84-godišnjaka se, pak, odbio i zarotirao te udario u zaštitnu metalnu ogradu, a vozač je preminuo na mjestu događaja. Njegovo je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije.

U vrijeme saobraćajne nesreće na dionici autoceste A7 bilo je određeno ograničenje brzine i preusmjerenje u drugu saobraćajnu traku zbog vozila u kvaru. Riječ je o događaju u kojem se, oko pola sata prije saobraćajne nesreće, zapalio i izgorio jedan lični automobil. Vatra je ugašena, a povrijeđenih u tom događaju nije bilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije