'Stranci preko Kosova htjeli poniziti Srbe'

Radiosarajevo.ba
'Stranci preko Kosova htjeli poniziti Srbe'

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je pitanje Kosova dramatično teško za srpski nacionalni korpus u cjelini te da je očigledno da su stranci preko Kosova htjeli da ponize srpski narod u cjelini.

"To nastavljaju da čine i sa ovom politikom `korak po korak` dobijanja samostalnosti. Evo sad ta priča o integrisanoj granici. Šta se tu integriše? Da li se integriše Srbija? Naravno da se ne integriše jer onda ne bi bilo prelaza. A pošto se integriše Kosovo, onda su smislili integrisane prelaze", istakao je Dodik za beogradski sedmični list Nedeljnik.

Predsjednik Srpske je rekao da on nije taj koji može da odlučuje niti da vodi razgovore sa Prištinom, ali da vidi mnogo stvari koje su se dešavale i u BiH kada su htjeli da prave Bosnu kao državu nauštrb srpskih nacionalnih interesa.

"I ovde je prvo počela priča o tablicama, pa su onda rekli da ne može da se putuje ako nema bh. saobraćajne dozvole. To sve isto rade na Kosovu. S druge strane, Srbija je potencijalno jedina zemlja koja može i treba da bude najjača zemlja na Balkanu. Ali, nažalost, mi i dalje ne uspijevamo da iskoristimo tu svoju poziciju", istakao je Dodik.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije