Steže se obruč: Velike snage policije u rodnom selu Malčanskog berberina

Radiosarajevo.ba
Steže se obruč: Velike snage policije u rodnom selu Malčanskog berberina
RAS Srbija / potraga za otmičarom Ninoslavom Jovanovićem

Potraga za osumnjičenim za otmicu 12-godišnje Monike K., Ninoslavom Jovanovićem, od jutros je koncentrisana na njegovo rodno selo Malču kod Niša.

Kako prenosi RTS, jake snage policije raspoređuju se u ataru sela Malča i čini se da se sprema konačno "stezanje obruča oko otmičara", prenosi Blic.

Intenzivna potraga za "Malčanskim berberinom" na obroncima Svrljiških planina

Srbijanska policija i dalje intenzivno traga za Ninoslavom Jovanovićem, zvanim "Malčanski berberin", otmičarem 12-godišnje Monike K. koja je juče pronađena u selu Pasjači kod Niša. Broj policajaca na terenu se ne smanjuje i pretražuje se gotovo svaki pedalj na obroncima Svrljiških planina, izvještava RTS.

Sinoć, u kasnim večernjim satima, pripadnici policije pretražili su i selo Jasenovik, međutim, ta pretraga nije dala rezultat.

Na terenu je i dalje oko 500 policajaca i, prema najavama direkora policije Vladimira Rebića, taj broj se neće smanjivati sve dok takozvani Malčanski berberin ne bude uhvaćen.

Dvanaestogodišnja Monika, koja je pronađena u nedjelju, polako se oporavlja i pod stalnim je nadzorom ljekara, psihologa i socijalnih radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije