Stankovića napali zbog opaske da priča o silovanju ne zvuči uvjerljivo

4
Radiosarajevo.ba
Stankovića napali zbog opaske da priča o silovanju ne zvuči uvjerljivo
Twitter/Screenshot / Aleksandar Stanković

Poznati vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden je jučer u stanicu policije, a srbijanska glumica Milena Radulović (26) priznala je da ju je silovao kad je imala samo 17 godina.

Ova vijest jučer je uzdrmala javnost širom regije.

Veliku podršku Milena je dobila od svojih kolega, ali i javnih ličnosti, koje su njenu ispovijest dijelile na društvenim mrežama.

Nakon ovog njenog javnog priznanja, danas su se mnogi prisjetili emisije Nedjeljom u 2 koja je emitirana u oktobru 2019. godine, kada je voditelj Aleksandar Stanković tokom emisije glumici i producentici Jeleni Veljači postavio pitanje da komentira slučaj Salme Hayek koja je opisala da je pretrpjela nasilje od strane holivudskog producenta Harveyja Weinsteina.

Voditelj je Veljaču pitao djeluje li joj uvjerljivo da se Hayek dogodilo seksualno nasilje kada je već bila uspješna i da je nakon tog zlostavljanja i dalje glumila u filmu o Fridi Kahlo.

Veljača mu je kontrirala da postavljajući takvo pitanje zapravo sekundarno viktimizira Hayek te da je upravo pitanje djeluje li ta priča uvjerljivo pitanje koje se često čuje u slučajevima o seksualnom zlostavljanju.


Književnik i novinar Faruk Šehić se osvrnuo na sporni snimak emisije.

"Ko je pratio Aleksandra Stankovića prije 17 godina zna da je oduvijek bio isti: neobrazovan, neinformisan, umišljen, arogantan i ne baš previše inteligentan. neće sigurno Platon biti TV voditelj emisije koju gledaju milioni", napisao je Šehić na svom Twitter nalogu.

I direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić reagirao je na ovaj snimak uz opis: "Isto ovako su se branili silovatelji iz Foče pred sudom u Haagu." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije