Šta se desilo sinoć ispred kluba u Splitu: Pogledajte šta je jutros dočekalo kupače

0
Radiosarajevo.ba
Šta se desilo sinoć ispred kluba u Splitu: Pogledajte šta je jutros dočekalo kupače
Foto: Slobodna Dalmacija / Kontejneri bačeni u more

Prvi kupači jutros na splitskoj Zenti – ispred noćnog kluba – nisu odmah primijetili da se kupaju u moru biološki upitne kakvoće.

Obratili su pažnju tek kad je ekipa Slobodne Dalmacije počela fotografirati "jedinstveni prizor": neki noćni odred za "čistoću", vjerojatno inspiriran alkoholom, odlučio je, eto, "oprati" kontejnere za smeće u – moru!

S platoa ispod bazena bacili su jednog malo dalje od uređenog pristupa – taj je potonuo – a drugog su se potrudili čak odvući na plažicu tridesetak metara dalje, gdje je ovaj jutros nešto prije šest virio iznad površine.

Srećom, čini se da nisu bili (pre)puni jer oko njih na površini nije bilo nikakvog sitnog ili krupnijeg otpada, ali nekoliko crnih kesa viđeno je kako plutaju prema zapadu odnosno ”Krumpiru” i ”Palačinki”.

Kontejneri bačeni u more
Foto: Slobodna Dalmacija: Kontejneri bačeni u more

Neko od prisutnih jutros na licu mjesta rekao je da su isti likovi pokušali u more baciti i kemijski WC odmah na okuci prema Firulama.

U svakom slučaju, svi oni koji ste u Splitu, ako ste se naumili danas okupati se kod POŠK-a, razmislite dvaput.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije