Srušio se avion u Hrvatskoj - svjedok opisao trenutke užasa

Radiosarajevo.ba
Srušio se avion u Hrvatskoj - svjedok opisao trenutke užasa
Foto: Facebook/Diadora TV / Stravična nesreća

U mjestu Biljane Donje nedaleko od Zadra pao je vojni školski avion ZLIN oko 16 časova.

Poginule su dvije osobe, neslužbeno je potvrđeno iz PU zadarske, prenosi portal Index.

"Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju obaviještene su i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim preduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost", poručili su iz PU zadarske.

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar odbrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. vazduhoplovnom krilu u Zemuniku.

Mještani Biljana Donjih navikli su na zvuk vojnih aviona pa danas nisu posebno obraćali pozornost na nebo iznad njih. Igrom slučaja nesreći je svjedočio jedan od mještana dok je pred kućom čistio ribu.

Za RTL je ispričao kako je to izgledalo: ''Avion se okretao u zraku, izvodio akrobacije. U jednom momentu čuo sam da se ne čuje nikakav zvuk, no on je i dalje bio u zraku. Samo desetak sekundi kasnije čuo se udarac o zemlju, a nedugo zatim i eksplozija."

Pogledajte snimak sa mjeste nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije