Srpski general po povratku iz Haga: Nisam počinio zločine na Kosovu

Radiosarajevo.ba
Srpski general po povratku iz Haga: Nisam počinio zločine na Kosovu

Penzionisani  general Vojske Jugoslavije Dragoljub Ojdanić izjavio je danas po povratku iz Haga da nije počinio nikakav ratni zločin, da mu je savjest čista i da mirno spava, javlja Tanjug.

Ojdanić, kojeg su doćekali brojni rođaci, rodbina i prijatelji, je u skoro dvadesetominutnom obraćanju novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu rekao i da je razočaran u međunarodno pravo i pravdu.

On je naveo kako je tokom sukoba 1999. na Kosovu i Metohiji bilo zločina na svim stranama i da se uvijek zalagao da se svi zločinci kazne.

Ojdanića je na aerodromu dočekao i trubački orkestar koji je sa njegovim rođacima i prijateljima u dva autobusa doputovao iz užičkog  kraja gdje je umirovljeni general VJ rođen, javlja Fena.

Okupljeni su nosili državne zastave, a Ojdanićevo pojavljivanje i obraćanje medijima ispratili su skadndiranjem "Živio general" i "Bravo generale".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije