Sretko Kalinić priznao 35 ubistava

Radiosarajevo.ba
Sretko Kalinić priznao 35 ubistava


Sretko Kalinić, pripadnik zemunskog klana, priznao je 35 ubistava, a osim likvidacija počinjenih u Srbiji, hrvatskoj je policiji otkrio i neka nerasvijetljena ubistva u regiji. Međutim, ovaj 36-godišnjak ne želi priznati umiješanost u ubistvo policijskog generala Boška Buhe, piše srbijanski Alo.

"Priznao sam umješanost u 35 likvidacija i ništa mi ne bi značilo da priznam i 36, ali Zemunski klan i ja nismo imali razlog da ga ubijemo" rekao je Kalinić policiji u Hrvatskoj.

Kalinić, međutim, daje informacije na kašičicu, kako bi srpsko-hrvatsku policiju ubijedio da ga stave na listu svjedoka saradnika. U Srbiji je osuđen na 40-godišnji zatvor zbog Đinđićevog ubistva, pa se tamo ne želi vratiti, jer je svjestan teške bitke za smanjivanje 40-godišnje robije.

S obzirom da je znao previše o zločinima, početkom juna bila je planirana i njegova likvidacija, navodi list Alo.

"Time bi se sva zlodjela Zemunskog klana svalila na njega. Likvidacija je bila povjerena njegovom dojučerašnjem prijatelju Milošu Simoviću (31) kako bi bio uklonjen kao nezgodni svjedok koji mnogo zna", objašnjava sagovornik blizak ovom listu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije