Srbiji poruka da ne računa na datum pregovora sa EU

Radiosarajevo.ba
Srbiji poruka da ne računa na datum pregovora sa EU


Njemački parlamentarni zastupnik Guenter Kirschbaum izjavio u Beogradu kako nije važno kad će Srbija započeti pregovore s Europskom unijom (EU), već kad će završiti započete reforme, a tu je izjavu srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić razočarano protumačio kao poruku Srbiji da ne računa na datum početka pregovora sa EU-om, izvijestila je u srijedu navečer Radiotelevizija Srbije (RTS).

"Kad je u pitanju datum pregovora, prednost bih dao kvaliteti nad brzinom. Nebitno je kad će pregovori početi, već kad će završiti i kad će reforme biti provedene", rekao je Kirschbaum tokom razgovora njemačkih i francuskih parlamentaraca s Vučićem.

Tu ocjenu predstavnika Bundestaga, Vučić je prokomentirao kao "pristojan način" da se saopšti kako Srbija u junu neće dobiti datum za početak pregovora o pristupanju EU.

"Ja sam i na sastanku rekao da sam takvom porukom veoma razočaran", rekao je Vučić, a prenosi RTS.

Vučić je poručio da politika Srbije nije i neće biti politika prošlosti, nego politika budućnosti, te da će Srbija nastaviti svoj put ka EU i da razumije sve obveze, ne samo u dijalogu Beograda i Prištine, nego i u drugim područjima, izvijestio je RTS o razgovoru srbijanskog vicepremijera s izaslanstvima njemačkog i francuskog parlamenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije