Srbijanski reis: Antimuslimanska propaganda šteti čitavoj ljudskoj zajednici

Anadolija
Srbijanski reis: Antimuslimanska propaganda šteti čitavoj ljudskoj zajednici
/ Foto: Anadolija
Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović, koji je danas svim muslimana čestitao Ramazanski bajram podsjetio je da su pred muslimanima u Srbiji brojna neriješena pitanja i problemi.

"Kao zajednica svih muslimana Srbije bićemo uporni i istrajni da obezbjedimo neophodne uslove svim muslimanima Srbije da u potpunosti koriste svoja prava zagarantovana zakonima države u kojoj živimo i koju smatramo domovinom", rekao je Nasufović u Bajrakli džamiji u Beogradu u poruci povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama.

Kao primjer problema s kojima se suočavaju muslimani Srbije, ali i u ostatku svijeta naveo je konstantno insistiranje pojedinih svjetskih medija da su počinioci terorističkih akata muslimani, "iako je poruka ulema jasna i jednoglasna - vjernik ne može biti terorista, niti terorista može biti vjernik".

Ocijenio je da takva propaganda šteti i čitavoj ljudskoj zajednici. U Beogradu će večeras u prostorijama Islamske zajednice Srbije kraj Bajrakli džamije biti organiziran svečani iftar i bajramski prijem za predstavnike političkog i kulturnog života Srbije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije