Srbijanski političar u teškom stanju: Ljekari mu se bore za život

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanski političar u teškom stanju: Ljekari mu se bore za život
Foto: ATA Images / Milutin Mrkonjić

Visokom funkcioneru Socijalističke partije Srbije Milutinu Mrkonjiću (79), za čiji život se ljekari Instituta za kardiovaskulčarne bolesti "Dedinje" bore od prošle sedmice, popuštaju svi organi, uprkos terapiji i intenzivnim naporima doktora, prenose srbijanski mediji.

Pored ozbiljnih kardiovaskularnih problema, među kojima je najozbiljnije popuštanje srčanog mišića, Mrkonjić, prema saznanjima ima velikih zdravstvenih problema i sa plućima i jetrom.

Narodni zastupnik i počasni predsjednik SPS je krajem prošle sedmice baš zbog popuštanja srčanog mišića, i posljedičnog nedostatka kiseonika priključen na respirator, ali to, bar za sada, nije dovelo do bilo kakvog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Izvor iz Instituta "Dedinje" kaže da je u stanju u kakvom se nalazi Mrkonjić, nemoguće davati bilo kakve prognoze.

Milutinu Mrkonjiću, koji je dugogodišnji partner pjevačici Ani Bekuti, je početkom novembra u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Mrkonjiću je ugrađen pacemaker.

Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije, povodom pogoršanog zdravstvenog stanja Milutina Mrkonjića rekao da mu želi - da pobijedi i ovog puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije