Srbijanski političar o Bajagi: Treba biti ponosan što je 93. pjevao svom narodu

Radiosarajevo.ba
Srbijanski političar o Bajagi: Treba biti ponosan što je 93. pjevao svom narodu
/ Bajaga

Prašina koju je diglo negodovanje hrvatskih branitelja oko nastupa Bajage na Danima piva u Karlovcu ne jenjava.

Nakon što je Bajaga za jednu hrvatsku televiziju izjavio da razumije nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa, oglasio se srbijanski političar Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba iz regiona, koji mu je takve izjave, čini se, jako zamjerio.

Osim što je optužio pjevača da se "slaže s lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku", smatra da nije u redu njegovo poricanje da je u Kninu pjevao četničke pjesme, prenosi srbijanski B92. 

"Bajaga se u razgovoru s novinarkom uoči koncerta u Varaždinu svim silama trudio opravdati da nije pjevao četničke pjesme u Kninu 1993. Bajaga bi trebao biti ponosan što je 1993. pjevao za svoj narod, a ne da sve to negira da bi mogao nastupati u današnjoj Hrvatskoj gdje se otvoreno rehabilitira zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav 'Za dom spremni'", rekao je Linta.

Za razliku od Karlovca, gdje je Bajagin koncert na kraju otkazan zbog pritisaka branitelja, u Varaždinu se to nije dogodilo, a gradonačelnik Ivan Čehok poručio je da Varaždin nije Karlovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije