Srbijanski ministar zdravstva odgovorio Nikšiću: Neka mu je na čast i njemu sličnim

7
Radiosarajevo.ba
Srbijanski ministar zdravstva odgovorio Nikšiću: Neka mu je na čast i njemu sličnim
Print Screen / Zlatibor Lončar i Nermin Nikšić

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar reagovao je na izjavu predsjednika SDP-a i zastupnika u parlamentu Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića da je "Federacija BiH platila RS za isporuku vakcina".

"Neka mu je na čast. I njemu i svima njemu sličnima koji na ovako besraman način koriste priliku da se medijski promovišu! Svako ko želi da jedan par ekselans humanitarni gest predstavi na lažan način zaslužuje samo prezir i osudu. Siguran sam da taj Nermin i njemu slični polaze od sebe i sopstvene pretpostavke da u svakom gestu treba pronaći svoj interes", poručio je ministar Lončar, piše Blic.rs.

On je dodao da je siguran da građani BiH znaju istinu i prepoznaju ko im je prijatelj, a ko se "ponaša kao ratni profiter".

Nikšić je na današnjoj sjednici u Parlamentu BiH rekao da je informacije u vezi sa vakcinaama dobio od "ozbiljnog izvora iz diplomatskih krugova".

"Naravno da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da samo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku vakcina trećim državama. To je bio razlog zašto vakcine nisu dostavljene, a naravno da se novac nije mogao vratiti u budžet, pa je pronađeno solomonsko rješenje da se našim građanima omogući besplatno vakcinisanje u Srbiji. Molim da ispitate ove navode i izvijestite i mene i ovaj parlament o tome. Mada me ništa više ne može iznenaditi kada je riječ o našim vlastima, smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako se ispostavi da je ovo tačno, poteže se pitanje krivične odgovornosti nadležnih", kazao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije