Srbijanci napravili haos u Hrvatskoj: Kombijem probio rampu i udarao vozila

0
Fena
Srbijanci napravili haos u Hrvatskoj:  Kombijem probio rampu i udarao vozila
Foto: Radio Mrežnica / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Dvojica srbijanskih državljana uhapšena su nakon što je jedan od njih, prevozeći u kombiju 16 ilegalnih migranata s kojima su nezakonito ušli u Hrvatsku, u bijegu od policije probio rampu na autocesti te u Rijeci udarao u policijska vozila koja su ga pokušala zaustaviti.

Iz primorsko-goranske policije u petak su saopćili da su pritvorili 27-godišnjaka i 30-godišnjaka i krivično ih prijavili zbog protuzakonitog ulaska u Hrvatsku, a 27-godišnjak koji je vozio kombi krivično je prijavljen i zbog prisile prema službenoj osobi te kažnjen zbog saobraćajnih prekršaja, javlja Hina.

Njega su prošlog ponedjeljka ujutro kod mjesta Čavli policajci pokušali zaustaviti kada je kombijem Mercedes Sprinter vozio autocestom Rijeka - Zagreb, a nakon što se nije zaustavio na njihove zvučne i svjetlosne signale, u bijegu je na naplatnoj stanici Grobnik velikom brzinom probio rampu.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Nadalje je, prelazeći kombijem iz trake u traku, blokirao policijska vozila koja su ga pratila te u jedno udario u Rijeci i nastavio vožnju u suprotnom smjeru.

U jednom trenutku 27-godišnjak je iskočio iz kombija i pokušao pobjeći trčeći, ali su ga policajci sustigli i savladali.

U policiji navode da se u kombiju nalazilo 16 državljana Afganistana, Iraka, Pakistana i Turske koji su nezakonito ušli u Hrvatsku u namjeri da nastave putovanje prema zapadnijim europskim zemljama.

Spomenuti vozač migrante je prevozio u saradnji s 30-godišnjakom koji se kao prethodnica vozio u automobilu pred kombijem, a koji je uspio pobjeći, ali ga je policija naknadno pronašla i uhapsila.

Četvorica stranih državljana iz kombija zatražili su međunarodnu zaštitu, a prema ostalima je pokrenut postupak povratka, ističu u policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije