Srbijanci mogu ići u Tursku samo s ličnom kartom

15
Radiosarajevo.ba
Srbijanci mogu ići u Tursku samo s ličnom kartom
Foto: EPA-EFE / Turska

Vlada Srbije donijela je danas Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obje zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom.

Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje protokola br. 1 između Vlade Srbije i Vlade Republike Turske o izmjenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza, omogućio je građanima ove dvije zemlje da državne granice prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom radi unaprijeđenja i olakšanog kretanja ljudi i prometa roba.

Navodi se da je to od posebnog značaja, imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih posjeta.

Bećirović u Švicarskoj: Proruske snage u BiH ugrožavaju mir, učite od Sarajeva - spasite Kijev

Bećirović u Švicarskoj: Proruske snage u BiH ugrožavaju mir, učite od Sarajeva - spasite Kijev

Podshećamo, do sada za ulazak u Tursku i boravak do 90 dana nije bila potrebna viza, dok je za duže boravke bilo neophodno vađenje ovog dokumenta.

Sva ograničenja ulaska u Tursku u vezi sa COVID-19, koja su bila na snazi, ukinuta su 1. juna 2022. godine. Tada je ukinuta i obaveza popunjavanja formulara za dobijanje tzv. HES koda za ulazak u Tursku, kao i njegovo korišćenje u zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije