Srbija: Vuk napao dvogodišnju djevojčicu u zoo vrtu

Radiosarajevo.ba
Srbija: Vuk napao dvogodišnju djevojčicu u zoo vrtu

Dvogodišnja djevojčica K. V. prevezena je jučer oko 18:20 sati u Dječiju bolnicu u Tiršovoj u Beogradu nakon što joj je na leđa skočio vuk u Zoološkom vrtu i povrijedio je, piše Telegraf.

Životinju je, prema pisanju Telegrafa, prije incidenta na povocu šetala O. M. (43), volonterka u Zoo vrtu.

Vuk se u jednom trenutku iznenada otrgnuo, skočio je djevojčici na leđazakačio je zubima.

Hitna pomoć prevezla je dijete u bolnicu u Tiršovoj, gde se utvrđuje stepen povreda. U Hitnoj pomoći kažu samo da djevojčica ima hematom na leđima.

Životinja je poslije incidenta vraćena u kavez. 

Riječ je o polarnom vuku starom pet mjeseci. Kako saznajemo, volonteri redovno izvode vukove u šetnju u Zoo vrtu, i do sada nisu nijednom pokazali znakove agresije, a današnji napad je prvi zabilježen do sada.

Prema riječima Vuka Bojovića, direktora ove institucije, ovaj slučaj je preuveličan, jer prema njegovim riječima, ne radi se o teškim tjelesnim povredama, već o ogrebotinama. 

"Radi se o polarnom vuku koji je star pet mjeseci, koga je majka odbacila. Volonterka koja ga je šetala svakodnevno dolazi ovdje i brine se o njemu. Nisu teške tjelesne povrede u pitanju, već ogrebotine, i ne vidim razlog da se toliko daje značaj ovom incidentu", kaže Bojović.

Na pitanje zbog čega se vuk šeta u prostoru gdje se nalaze posjetioci, Bojović odgovara da je jučer bilo malo posjetilaca, kao i da ova ustanova nema poseban prostor za takvu aktivnost.

"Zoološki vrt nema sprat pa da možemo bezbjedno da šetamo životinje. Nemamo dovoljno prostora, i u danima kada nema mnogo posjetilaca, volonteri šetaju životinje vrtom. U kontaktu smo sa roditeljima i ponudit ćemo pomoć ukoliko je potrebno", ističe on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije