Srbija: Vođa navijača uhapšen, zaplijenjeno 303 kilograma kokaina

Radiosarajevo.ba
Srbija: Vođa navijača uhapšen, zaplijenjeno 303 kilograma kokaina
/ Nebojša Stefanović na konferenciji za medije
303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša - to je ulov nakon uspješno okončane akcije srbijanske i njemačke policije

Vođa navijača jednog od fudbalskih klubova iz Beograda J.J. (33) i još 29 osoba je uhapšeno, dok se za tri još uvijek traga u velikoj akciji njemačke i srbijanske policije u borbi protiv proizvodnje i trgovine narkoticima.

Zaplijenjeno je 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša, u vrijednosti oko 20 miliona eura. Otkriveno je 107 ilegalnih laboratorija za proizvodnju droge. 

Razbojen je međunarodni narko-kartel, potvrdio je Nebojša Stefanović, ministar policije Srbije.

On je istakao da je istraga trajala 13 mjeseci i da je akcija hapšenja odličan primjer prekogranične saradnje unutar Evrope i u borbi protiv prekograničnog organizovanog kriminala i korupcije.

Danas su u Beogradu uhapšeni J.J., kao i M.P. (24), D.S. (32) i J.V. (40), dok je raspisana potraga za R.D. (23) iz Beograda. Oni se terete da su se bavili organizacijom i prometom narkotika.

"Uhapšena su i dva kurira ove grupe koji su nosili dva kilograma kokaina, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamina", rekao je Stefanović.

 

Srbija će nastaviti da intezivno sarađuje sa Njemačkom u svim slučajevima borbe protiv kriminala i korupcije”, potvrdio je Stefanović, prenosi Tanjug

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije