Srbija: Uhapšen muškarac koji je ostavio kačket s metkom ispred škole 'Vladislav Ribnikar'

2
Radiosarajevo.ba
Srbija: Uhapšen muškarac koji je ostavio kačket s metkom ispred škole 'Vladislav Ribnikar'
Foto: Nova.rs / Kačket s metkom

Osoba koja je ostavila kačket sa metkom ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnika" tokom obilježavanja 40 dana od tragedije privedena je na informativni razgovor u policiju.

U pitanju je muškarac koji je, kako se sumnja, ostavio ispred škole plastičan metak, pišu srbijanski mediji.

Podsjećamo, brojni građani su se okupili u nedjelju, 11. juna na Vračaru, ispred OŠ "Vladislav Ribnikar", povodom obilježavanja 40 dana od zločina koji se dogodio u toj školi, kada je 13-godišnji učenik došao u školu sa očevim pištoljem i ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbjeđenja.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Međutim, novinari su primjetili jedan bizaran detalj – na ogradi škole, gdje se ostavljalo cvijeće i svijeće, neko je ostavio kačket na kom se nalazi metak.

Odmah je o ovome obaviještena policija.

Prema infomacijama medija, kačket je navodno zaboravio jedan građanin, a dio je poznatog brenda (plastični metak je prišiven za kačket – prim.aut).

Podsjetimo, prva nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu "Vladislav Ribnikar" sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gdje je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka. U ovom napadu ubijeno je devet učenika zajedno sa Draganom V, čuvarem škole, pišu srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije