Srbija: U nastavku akcije "Ares" uhapšena 251 osoba

Anadolija
Srbija: U nastavku akcije "Ares" uhapšena 251 osoba
Tanjug / Arhiva
Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici policije u prethodnih pet dana danonoćno radili na suzbijanju općeg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije,

Time je sa ulica sklonjena značajna količina oružja.

Stefanović je objasnio da je policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbjednosno-informativnom agencijom (BIA), Poreskom upravom i drugim organima, u nastavku akcije "Ares" uhapsila 251 osobu, dok su protiv 367 lica podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

Prema njegovim riječima, tom prilikom je oduzeto 66 pušaka, od čega dvije automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije.

On je istovremeno ukazao na to da je na teritoriji općine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

Takođe, kako je dodao, policijski službenici su u prethodnom periodu intenzivno radili na hapšenju narko-dilera, kod kojih je u toku ove akcije pronađeno više od 27 kilograma narkotika svih vrsta.

Stefanović je naglasio da je akcijom "Ares" poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih, navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. 

U pomenutoj akciji raniji je na području 27 općina i gradova slobode lišeno 360 lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije