Srbija u 2011. zaradila milijardu dolara od turizma

Radiosarajevo.ba
Srbija u 2011. zaradila milijardu dolara od turizma

Srbija je tokom 2011. godine ostvarila gotovo milijardu dolara prihoda od turizma, što govori o održivosti te privredne grane i njenom doprinosu otvaranju novih radnih mjesta i ravnomjernijem regionalnom razvoju, kazao je danas (22. februara) srbijanski ministar ekonomije Neboša Ćirić.

Taj prihod je u odnosu na 2010. godinu veći za 15 do 18 odsto, kazao je Ćirić na Konferenciji o održivosti ruralnog turizma, a prenio Blic.rs.

On je istakao i da je razvoj ruralnog turizma alternativa za poboljšanje života i ostvarivanje prihoda u ovim oblastima.

Ćirić je dodao i da se 27 odsto turističke djelatnosti u Srbiji odvija u ruralnim oblastima, dodavši da je od sedam miliona noćenja, 2,3 miliona bilo u tim područjima.

Sve to govori o značaju ruralnog turizma za privredu, naveo je ministar i dodao da je potrebno više različitih mjera da bi se efikasnost turističke djelatnosti podigla na viši nivo na lokalnom, regionalnom ali i nacionalnom nivou, navodi Blic.rs.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije