Srbija: Počela da se okuplja opozicija

Radiosarajevo.ba
Srbija: Počela da se okuplja opozicija

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić susreo se sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom čime su počeli razgovori o okupljanju opozicije, saopštila je ta stranka.

Tokom ovog susreta je, kako je navedeno iz DS-a, istaknuta potreba zajedničkog djelovanja na zaštiti socijalno-ekonomskih prava građana i borbi za razvoj siromašnih opština, kako bi Srbija postala pravna, demokratska i socijalno odgovorna država.

"Ovim sastankom DS je započela razgovore o okupljanju opozicije, nevladnih organizacija, sindikata i pojedinaca koji su spremni da budu alternativa postojećem režimu", saopštila je DS.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Demokratska Stranka, su ovim sastankom otvorili novi period zajedničkog djelovanja na polju zaštite i unapređenja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, vladavine prava, pravne sigurnost, djelotvornog učešća Bošnjaka u javnom životu, jednakosti Bošnjaka pred zakonom i državnim organima, ocijenjeno je iz SDA Sandžaka.

Navodi se i da je na sastanku takođe bilo riječi o ekonomskom razvoju nerazvijenih područja i poboljšanju socio-ekonomskih prava građana, gdje se istakla potreba za decentralizacijom države. 

Delegaciju SDA Sandžaka su, pored predsjednika Ugljanina, činili zamjenik predsjednika Šemsudin Kučević, te potpredsjednici Bajro Gegić i Enis Imamović.

U delegaciji Demokratske stranke, koju je predvodio Bojan Pajtić, bili su još predsjednik političkog savjeta Dragoljub Mićunović, predsjednik Izvršnog odbora Goran Ćirić i predsjednik gradskog odbora DS Beograd, Balša Božović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije