Srbija: Muškarca ujeo poskok u dvorištu, hitno prebačen u bolnicu

3
Radiosarajevo.ba
Srbija: Muškarca ujeo poskok u dvorištu, hitno prebačen u bolnicu
Foto: Wikipedia / Poskok

N.D. (33) zbrinut je danas u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, Srbija, jer ga je u njegovom dvorištu navodno ujeo poskok.

Hitna pomoć je intervenisala nakon poziva da je čovjeka ujela otrovnica.

"Pacijenta smo preuzeli iz privatnog vozila kojim je već bio krenuo ka bolnici. Bio je u svesnom stanju. Tvrdio je da ga je u njegovom dvorištu ujela zmija", saopštila je doktorica Jadranka Trifunov, a prenose srbijanski mediji.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

U niškom UKC rečeno je da je pacijent svjestan i komunikativan te da je primio terapiju predviđenu za ugriz otrovnih zmija.

"Pregledan je na Infektivnoj klinici gdje je primio protivotrov poslije čega je upućen na odjeljenje reanimacije radi daljeg praćenja njegovog zdravstvenog stanja. Uočena je manja povreda na desnoj potkoljenici za koju pacijent tvrdi da je nastala zmijskim ujedom", naveli su iz niške bolnice.

Poskok je jedna od dvije otrovnice koja obitava na ovim prostorima, ali za razliku od šarke, čije je stanište u planinskim predjelima, može se pronaći na područjima do hiljadu metara nadmorske visine.

Tokom prvomajskih praznika poskok je zatečen na parkiralištu jednog tržnog centra u Nišu gdje je, kako se sumnja, dospio u vozilu nekog od izletnika koji su posjetili Jelašničku ili Sićevačku klisuru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije