Srbija: Majka ubila dijete jer je plakalo

Radiosarajevo.ba
Srbija: Majka ubila dijete jer je plakalo

'Ubila sam dijete', mirno je policiji i svome suprugu prijavila Slađana S. (34) u petak oko 13 sati, nakon što je počinila monstruozan zločin u seli Mladenovac u Srbiji. 

Po pisanju srbijanskih medija, ona je najprije pokušala da udavi svog trogodišnjeg sina J. S. u krevetiću, a potom je uzela kuhinjski nož i zarila ga djetetu u stomak.

Mališan je iskrvario do smrti, a Slađana je mirno otišla u kupatilo, oprala ruke, pozvala policiju i rekla da je ubila dijete. Nakon toga je sišla u vinograd, gdje joj je suprug radio i ponovila i njemu šta je uradila.

Beogradski tabloid Alo piše kako je majka bila psihički nestabilna ličnost koja se nekoliko puta liječila u psihijatrijskim ustanovama, prije dva mjeseca i sama pokušala da se ubije. Iz bolnice je izašla početkom maja.

"Prema dosadašnjim informacijama, Slađana je odvela dete da ga uspava. Bilo je nemirno i plakalo je bez prestanka, što je nju iznerviralo. Kada nije uspela da ga ućutka gušeći ga rukama, uzela je nož i ubola ga u stomak. Sama je pozvala policiju i prijavila šta je uradila" izjavio je za Alo izvor blizak istrazi.

Socijalni radnici koji su jučer došli u selo, nisu davali nikakve izjave, osim da nikada ranije nisu dobili prijavu protiv Slađane S.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije