Srbija: Lažna doktorica godinama varala cijeli grad i svoju porodicu

Radiosarajevo.ba
Srbija: Lažna doktorica godinama varala cijeli grad i svoju porodicu
Foto: Pixabay.com / Ilustracija
Ministarstvo zdravlja Srbije podnijelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu krivičnu prijavu protiv Višnje Đumić koja se tri godine lažno predstavljala kao doktor i radila na odjeljenju pedijatrije Opšte bolnice u Vršcu, prenose mediji u Srbiji.

Đumić je tri godine bez diplome Medicinskog fakulteta liječila najmlađe stanovnike Vršsca. Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja otkrio je kako je Đumić djecu liječila od decembra 2015. do trećeg aprila 2018. godine.

"Na osnovu falsifikovane diplome doktora medicine, u martu 2016. godine Đumićeva je potpisala ugovor o volonterskom obavljanju pripravničkog staža i polaganju stručnog ispita u cilju pripreme i osposobljavanja za samostalni rad", navedeno je u prijavi Ministarstva zdravlja koja je proslijeđena tužilaštvu na postupanje.

Višnja Đumić upisala je Medicinski fakultet 2005. godine, ali je položila samo ispite prve godine, roditelje je prevarila prilikom polaganja diplomskog rada. Rekla im je kako je došlo do promjene termina, dočekala ih ispred fakulteta, a ugledni medicinski radnici nisu ni posumnjali u svoju kćerku, navodi Telegraf.

Njene kolege s Dječijeg odjeljenja šokirane su saznanjem o falsifikovanim dokumentima.

"Nikada je nismo propitivali šta zna, već smo nastojali da joj, kao budućem specijalizantu pedijatrije, ukažemo na sve što bi još trebalo da nauči. Ona je slušala i sve što je radila bilo je bez greške. Nismo mogli ni da naslutimo da je spremna da tako nešto učini, pogotovo što smo od njenih roditelja, inače naših uvaženih kolega, stalno dobijali informacije da je polagala razne ispite", rekle su Višnjine kolege s pedijatrije u razgovoru za Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije