Srbija: Eksplozija vagona, ima povrijeđenih migranata

Fena
Srbija: Eksplozija vagona, ima povrijeđenih migranata
Četiri migranta jutros su teško ozlijeđena u eksploziji cisterne teretnog vagona na željezničkoj stanici u Šidu, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Iz policije navode kako se radi o nesretnom slučaju, odnosno da nema elemenata kaznenog djela te da nitko drugi nije povrijeđen i da nije bilo materijalne štete.

Srbijanski mediji javljaju kako su iznad vagona bile žice pod visokim naponom, a pretpostavka je da je u cisterni bilo ostataka materije koja je sklona zapaljenju, zbog čega je i došlo do nesreće.

Povrijeđeni migranti su s teškim opekotinama prvog stepena nakon reanimacije prevezeni u bolnicu.

Iz Željeznica Srbije saopćeno je kako su migranti zadobili vidljive opekotine uslijed strujnog udara prilikom ulaska u cisternu teretnog vlaka, kako bi ilegalno prešli preko državne granice u Hrvatsku. Teretni vlak je u svom sastavu imao praznu cisternu, koja je prethodno prevozila opasnu materiju, heksen, a vraćala se iz Pančeva za Belgiju, priopćile su Željeznice Srbije.

Navode i da je skupina od desetak migranata pobjegla s mjesta događaja.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije