Srbija: Dva žandarma u zatvor zbog dilanja droge

Radiosarajevo.ba
Srbija: Dva žandarma u zatvor zbog dilanja droge

Pripadnici beogradskog odreda Žandarmerije MUP-a Srbije Vladimir Todorović (33) i Bojan Nešić (28) pravomoćno su osuđeni na zatvorske kazne zbog prodaje i kupovine droge u januaru prošle godine kada su uhićeni u akciji policijske uprave Savski venac, objavljeno je na siteu Apelacijskog suda u Beogradu.

Taj sud je potvrdio presudu Višeg suda kojom je Nešić osuđen na tri godine zatvora zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, ali mu je ukinuo dio presude kojim je bio osuđen za napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti i naložio da se u odnosu na to djelo suđenje ponovi, javlja Tanjug.

U Žandarmeriji su nakon uhićenja saopćili da će protiv ovih pripadnika biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa zakonom, kao i da će im, ukoliko se dokaže da su izvršili kaznena djela za koja su osumnjičeni, biti prekinut radni odnos u MUP-u.

Todoroviću je potvrđena kazna od četiri mjeseca i 22 dana zbog izvršenja kaznenog djela neovlaštenog držanja opojne droge, koju je kupio za osobnu upotrebu. Istom presudom izrečena mu je mjera sigurnosti - oduzimanja predmeta i to 47 grama opojne droge amfetaminsulfata.

Kako je policija saopćila nakon njihovog hapšenja u januaru prošle godine oni su uhapšeni prilikom primopredaje droge u Ulici Prvoboraca bb, u općini Rakovica. Todorović je, prema pravomoćnoj presudi, po prethodnom dogovoru kupio drogu od Nešića.

S obzirom da je izašao iz Nešićevog vozila, Todorović je uhićen, a Nešić se udaljio i potom vratio iz suprotnog smjera pa je vozilom napao policijske službenike tako što je nakon zaustavljanja i izdane naredbe "Stoj policija", kao i pokazanih službenih legitimacija, naglo startovao vozilo i njime lakše povrijedio dva policajca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije