Srbija: Brzi voz pun putnika iskočio iz šina

Radiosarajevo.ba
Srbija: Brzi voz pun putnika iskočio iz šina

Lokomotiva brzog voza na pruzi Beograd-Bar iskliznula je jutros iz šina izlazeći iz Užica, a niko od putnika nije povrijeđen, rečeno je Tanjugu u Željeznicama Srbije, koje su saopštile da se normalizacija saobraćaja očekuje oko 18 sati.

Nenad Stanisavljević, zadužen za odnose sa javnošću u Željeznicama, rekao je da je na brzom vozu, koji je jutros u 9,10 sati krenuo iz Beograda za Bar, oko 13,30 sati, izlazeći iz Užica, iz šina jednom osovinom iskliznula lokomotiva.

Prema prvim informacijama, niko od putnika u punom vozu nije povrijeđen, rekao je Stanisavljević.

Nezgoda se, po riječima Stanisavljevića, dogodila u mjestu Turica, gdje je maksimalna dozvoljena brzina 20 kilometara na sat.

Na lice mjesta je krenuo pomoćni voz koji bi trebao vratiti lokomotivu na šine da bi ona nastavila putovanje, objasnio je Stanisavljević.

S obzirom na to da je lokomotiva iskliznula samo jednom osovinom, očekuje se da će voz brzo nastaviti put, dodao je Stanisavljević.

U vozu je bilo oko 240 putnika, a u kompoziciji voza, pored lokomotive, bilo je još šest vagona - četiri za prevoz putnika, jedan vagon restoran i jedan vagon za prevoz automobila - i niti jedan nije iskliznuo sa šina.

Vagoni s putnicima biće vraćeni u željezničku stanicu Užice, kako ne bi čekali na otvorenoj pruzi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije