Srbija: 115 krivičnih prijava, pronađene 23 puške, oduzeta vozila...

Radiosarajevo.ba
Srbija: 115 krivičnih prijava, pronađene 23 puške, oduzeta vozila...

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je u ranim jutarnjim satima na području čitave Srbije izvršena istovremena i koordinirana centralna akcija "Grom 1", javlja Anadoly Agency.

U saopštenju se navodi da su ovu akciju sproveli policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, Protivterorističke jedinice, Žandarmerije i 27 policijskih uprava, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, a po zahtjevu Biroa za koordinaciju rada službi bezbjednosti. 

U dosadašnjim aktivnostima izvršen je pretres na 1.165 adresa, na kojima je pronađeno 1.045 osoba, pri čemu će po nalogu nadležnih tužilaštava biti podnijete krivične prijave protiv 115 lica.

"Tom prilikom je privremeno oduzeto 19.540,02 grama različitih vrsta droge – kokain, heroin, marihuana i droga amfetaminskog tipa, 938 tableta sintetičkih droga, 63 paketića heroina, 72 paketića marihuane, 1 paketić hašiša, 1 paketić kokaina i 4 bočica metadona", navedeno je u policijskom saopštenju.

Takođe je pronađeno 16 vagica za precizno mjerenje, pet laboratorija za proizvodnju marihuane sa 200 stabljika i 30 tegli sa osušenom marihuanom , 31 pištolj, 23 puške bez dozvole i jedan pištolj-olovka.

Policija je zaplijenila i 3.177 komada municije, 504 grama plastičnog eksploziva, jednu detonatorsku kapsulu, štapin, jednu bombu, 74.000 eura, šest automobila visoke klase u vlasništvu dilera droge, tri vozila i dva kombi vozila sa falsifikovanim oznakama.

Istovremeno je pronađeno šest lica po potragama, rasvijetljeno osam krivičnih djela razbojništvo, navodi se u saopštenju i dodaje da je do sada određena mjera policijskog zadržavanja do 48 sati za 124 osumnjičena, a javnom tužilaštvu je sprovedeno sedam lica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije