Srbi otvorili novi alternativni put

Radiosarajevo.ba
Srbi otvorili novi alternativni put

Srbi su otvorili novi alternativni put kod prelaza Jarinje, nakon što je prethodno napravljeni KFOR blokirao bodljikavom žicom, javlja dopisnik Srne.

Na sjeveru Kosova nije zabilježen nijedan incident tokom noći, kada su Srbi počeli sa prokopavanjem novog alternativnog puta, kako bi zaobišli punkt koji su pripadnici Kfora postavili sinoć iza 22:00 sata na alternativnom putu koji je prokopan juče ujutru nadomak prelaza Jarinja.

Predsjednik opštine Leposavić Branko Ninić rekao je Srni da će Srbi naći način da robu iz centralne Srbije prebace na teritoriju Kosova.

"Mi nećemo prihvatiti uslovljavanje Kfora. Sve dok se ne ukloni kosovska carina i policija sa prelaza Jarinje i Brnjak mi nećemo koristiti te prelaze", rekao je Ninić.

Predsjednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je Srni da je situacija na sjeveru Kosova veoma napeta, ali mirna.

"Osjećaju se nestašice goriva, dok hranu dopremamo alternativnim putnim pravcima", dodao je Pantić.

Barikade koje Srbi drže na svim magistralnim putevima po sjeveru Kosova ostaju do daljnjeg, jer predsjednici četiri srpske opštine traže sastanak sa komandantom Kfora, umjesto sa njegovim zamjenicima. Ovaj sastanak je trebalo da bude održan juče, ali je otkazan zbog zauzetosti komandanta Erharda Drevsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije