Uhapšeni Srbi, Albanci i Bošnjak: Vučić se zahvalio "junacima iz Zubinog Potoka"

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Srbi, Albanci i Bošnjak: Vučić se zahvalio "junacima iz Zubinog Potoka"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Skupštini Srbije da su pripadnici specijalnih snaga kosovske policije danas uhapsili ukupno 28 osoba.

Prema Vučiću, uhapšeno je 19 policajaca i 9 "civila". Među uhapšenim policajcima, njih 11 su Srbi, sedam Albanaca i jedan Bošnjak. 

Novi Pazar nadlijetao MIG 29: Vojska Srbije krenula u pravcu Raške

"Sa sjevera je 12 uhapšenih, 7 s juga, a svih devet uhapšenih civila su Srbi iz Zubinog Potoka, obični građani koji su im se suprotstavili kod mesta Varage", rekao je Vučić u Skupštini Skupštini Srbije.  

Podsjetimo, Specijalne jedinice NjSO (nekadašnje ROSU) upale su jutros na teritoriju sve četiri općine sa srpskom većinom na sjeveru Kosova. 

Vučić u Skupštini Srbije: Nećemo dozvoliti novu Oluju

Vučić je u Skupštini saopćio da su velike zapadne sile reagirale i rekle da akcija kosovskih specijalaca nema veze sa borbom protiv korupcije, već da je "riječ o prekoračenju mjera".

Srbijanski predsjednik pretpostavlja da su se jedinice NjSO povukle poslije upozorenja zapadnih sila što je ocijenio kao "dobru vijest". Vučić se zahvalio "junacima iz Zubinog Potoka" koji su se suprotstavili jedinicama specijalne policije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije