Sramotno: Milanović uručio odlikovanja, došli i Stanko Sopta i Mijo Jelić

5
Radiosarajevo.ba
Sramotno: Milanović uručio odlikovanja, došli i Stanko Sopta i Mijo Jelić
Foto: Predsjednik.hr / Milanović uručio odlikovanja

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović uručio je danas odlikovanja umirovljenim generalima Hrvatske vojske i postrojbama ''Hrvatskog vijeća obrane i Specijalne policije MUP-a HR H-B'', saopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Umirovljene generale Hrvatske vojske i postrojbe Hrvatskog vijeća obrane i Specijalne policije MUP-a tzv. Hrvatske republike Herceg-Bosne predsjednik Republike Hrvatske Milanović ranije je odlikovao na svečanosti u Kninu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO „Oluja“, a danas im je ta odlikovanja uručio u svom Uredu u Zagrebu. 

Naime, u Kninu su tom prigodom 4. augusta 2020. uručene isprave o odlikovanju, a danas su im uručena i sama odlikovanja, saopćeno je iz Ureda predsjednika RH. 

Za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, predsjednik Republike uručio je odlikovanje Velered kralja Petra Krašimira IV. s lentom i Danicom umirovljenom general-pukovniku Đuri Dečaku, umirovljenom general-pukovniku Marijanu Marekoviću, umirovljenom general-bojniku Rahimu Ademiju, umirovljenom general-bojniku Luki Đanku, umirovljenom general-bojniku Vinku Vrbancu i umirovljenom brigadnom generalu Anti Kotromanoviću te Mislavu Crnjcu, sinu umirovljenog general-pukovnika Miljenka Crnjca. 

Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom odlikovan je i umirovljeni general-bojnik Nojko Marinović, zapovjednik obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, koji je preminuo prije jedanaest dana. Odlikovanje je uručeno porodici u Dubrovniku.

"Odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinskog, za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu, predsjednik Milanović dodijelio je 1. gardijskoj brigadi HVO-a Ante Bruno Bušić - Livno, 2. gardijskoj brigadi HVO-a - Mostar, 3. gardijskoj brigadi HVO-a Jastrebovi - Vitez, 4. gardijskoj brigadi HVO-a - Sinovi Posavine te Specijalnoj policiji MUP-a HR HB. 

U ime odlikovanih jedinica odlikovanja su danas preuzeli njihovi zapovjednici general Anton Luburić, general Stanko Sopta, general Ilija Nakić, general Mato Bilonjić i general Mijo Jelić, saopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije