Sramotni prizor u Srbiji: U zgradi novosadskog profesora osvanuo prijeteći grafit

11
Radiosarajevo.ba
Sramotni prizor u Srbiji: U zgradi novosadskog profesora osvanuo prijeteći grafit
Foto: Euronews / Dinko Gruhonjić

U zgradi gdje živi Dinko Gluhonjić, profesor iz Novog Sada, danas, 21. marta, je osvanuo grafit s prijetnjama upućenom upravo njemu.

Kako je sam profesor Gluhonjić objavio, grafit je prvi vidjela njegova kćerka.

"Evo, kćerka je upravo fotkala ovaj svježi 'ukras' na našem ulazu. Hvala svima koji su doprinjeli da do ovoga dođe. Ni zaboraviti ni oprostiti nikad neću, a vi izvolite, nastavite biti saučesnici. Džaba smo krečili, ali moramo opet. Na ulazu inače postoje kamere, pa da vidimo da li su radile ili su se možda spontano ugasile. Ovo je urađeno u po bijela dana, jer ga jutros nije bilo", napisao je Gluhonjić na X.com.

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Podršku mu je došla i od uglednog bh. književnika i kolumniste portala Radiosarajevo.ba Dragana Bursaća. 

"Zločinci su krenuli u otvoreni lov na glavu Dinka Gluhonjića! Sad je prioritet da se drug Dinko izmjesti iz te sredine. A poslije ćemo već lakše. Nema tu institucija, a još manje države da ga zaštiti. Naprotiv, oni rade sve da se tragedija desi", poručio je Bursać. 

Podsjetimo, Dinko Gluhonjić je pod napadima brojnih, većinski desničarskih, organizacija zbog montiranog snimka gdje on 'pjeva ustaške pjesme'. 

Iako je snimak lažan, to nije spriječilo brojne prijetnje i uvrede koje je novosadski profesor dobio u prethodnih nekoliko dana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije