Provođenje programa MMF-a jedan od glavnih ciljeva buduće Vlade

Anadolija
Provođenje programa MMF-a jedan od glavnih ciljeva buduće Vlade
/ Aleksandar Vučić, FOTO: Arhiv
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa novim šefom Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji je do danas vršio tu dužnost.

Vučić se tokom sastanka zahvalio Kimu Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF-a i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije. 

”Zahvaljujući preduzetim ekonomskim mjerama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbijedimo bolji životni standard svih građana Srbije“, rekao je Vučić, saopštila je Služba za medije premijera Srbije.

Kim Daehang je kazao ”da ne poznaje nijednu zemlju u svijetu koja je za samo dvije godine uspjela da smanji budžetski deficit sa osam posto na dva posto BDP-a“ i posebno naglasio da je impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvijek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna.

”Srbija je naučila da mijenja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika“, kazao je Daehang.

Kako se navodi u saopštenju, u svojstvu novog šefa Kancelarije MMF-a u Srbiji, Sebastijan Sosa je zahvalio premijeru Vučiću na prijemu i posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang.

”Srbija je na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu“, kazao je Sosa, kojem je premijer Vučić, poželjevši dobrodošlicu, rekao da će ”sprovođenje programa MMF-a biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće Vlade“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije