Spriječen pokušaj krijumčarenja 57 kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
Spriječen pokušaj krijumčarenja 57 kilograma marihuane

Zajedničkom akcijom carine i policije, spriječen je pokušaj krijumčarenja gotovo 60 kilograma marihuane na graničnom prelazu Horgoš, a droga je otkrivena u dva putnička automobila kojima su upravljali albanski državljani, saopštila je danas Uprava carina Srbije, prenosi Tanjug.

Najprije je na carinsku ispostavu Horgoš na red za pregled došao automobil marke "ROVER 75", albanskih registarskih oznaka, i to u traci koja je predviđena za putnike koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli. 

U vozilu su se nalazila tri punika albanske nacionalnosti, dva muškarca i jedna žena, koji su izjavili da putuju iz Albanije i da su se uputili u glavni grad Mađarske. 

U saradnji s graničnom policijom, nakon pasoške kontrole, vozilo je upućeno na detaljan pregled. 

Carinici su, poslije podizanja tapacirunga, uočili prepravke u podu vozila i otkrili tzv. duplo dno koje se prostiralo od komandne table do zadnje klupe i sa vozačeve i sa suvozačeve strane vozila. Daljim pregledom vozila nađen je i pregrađeni prostor, odnosno šupljina koja nije fabrička, a koja je napravljena na mjestu gde se odvaja prtljažni dio od kabine vozila, javlja Tanjug. 

U sve tri otkrivene nadograđene šupljine nađeno je ukupno 65 paketa umotanih u streč-foliju, čija je težina iznosila nešto iznad 32 kilograma marihuane, kaže se u saopštenju. 

Neposredno nakon što su carinici počeli detaljan pregled prvog vozila, na prelaz je pristiglo i drugo, u kome je zatečena gotovo identična situacija

Ovoga puta radilo se o automobilu "Nissan Micra", albanskih registarskih oznaka, kojim je takođe upravljao albanski državljanin, a i u tom vozilu se se nalazila tri punika albanske nacionalnosti koji su izjavili da putuju na relaciji Albanija - Mađarska. 

Vozilo je, u saradnji s graničnom policijom, upućeno na detaljan pregled, gde je, nakon podizanja tapacirunga sa poda, primijećeno da je pod vozila pregrađen limenom pregradom koja nije fabrička. 

I u ovom slučaju pokazalo se da je riječ o duplom dnu vozila koje se prostire cijelom širinom i to od komandne table do zadnje klupe. 

Dio paketa bio je sakriven i u petim vratima (gepek vratima), u postojećoj fabričkoj šupljini ispod tapacirunga. U ovom automobilu otkriveno je 50 paketa ukupne težine oko 25 kilograma. 

Ukupna količina od 57 kilograma marihuane, osobe koje su se nalazile u automobilima, kao i njihove putne isprave predati su u dalju nadležnost policiji radi vođenja krivičnog postupka, navedeno je u saopštenju, javlja Tanjug. 

Vezano: Marihuana od četvrtka u češkim apotekama

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije