Split: Nestala aktivistkinja Kristina Ćurković

Radiosarajevo.ba
Split: Nestala aktivistkinja Kristina Ćurković

Nestanak aktivistkinje udruženja Volim Hrvatsku i članice splitskog ogranka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Kristine Ćurković (1990.) prijavljen je splitskoj policiji. Policija traga za njom, javlja Hina.

Nestanak je sinoć oko 21.30 sati prijavila njezina sestra jer se Kristina zadnji put mobitelom javila 2. januara i porodici rekla da putuje autobusom iz Vukovara za Split, ali kući nije došla niti se javlja na pozive mobitelom, pojasnili su u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Također su rekli da je je policija širom Hrvatske poduzela mjere potrage, a njezino ime postavljeno je i na internetskoj nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Kristina Ćurković je javnosti, među ostalim, poznata i po performansu u aprilu 2011. godine kada je sa zgrade splitske Banovine skinula zastavu Europske unije i izvijesila zastavu Republike Hrvatske. A u februaru 2011. godine je zajedno s aktivisticom Anitom Barišić u Omišu jajima gađala dužnosnike HDZ-a koji su taj dan posjetili taj grad.

Krajem novembra 2013. godine mediji su izvijestili da je Kristina Ćurković policiji prijavila da joj se prijeti smrću porukom napisanom ćirilicom na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije