Splićanka razotkriva pedofile na internetu: Prvi me zaskočio nakon par minuta

Radiosarajevo.ba
Splićanka razotkriva pedofile na internetu: Prvi me zaskočio nakon par minuta
Kada klasična pitanja "odakle si", "šta slušaš" i "iz kojeg si grada", skrenu na ispitivanja "iz kojeg si grada", "gde ti stoji kompjuter", ili "jesi li sama kod kuće", s druge strane ekrana nije u pitanju vršnjak nekog maloljetnika.

Ovo je otkrila studentica dizajna iz Splita, koja smatra kako je chat  samo početna tačka, jer što internet više napreduje, to predatorima daje više prostora za djelovanje.

MarkoST: Bok Ema!

 
Ema15: Bok i tebi!

MarkoST: Imaš 15 godina?

Ema15: Tako je, a ti?

MarkoST: 38, smeta?

Ema15: Pa možeš mi bit tata:D

MarkoST: Nisi dijete, velika si cura... a ja i volim mlađe.

Ema15: Hahahahahha

MarkoST: Smijem li te ja zavoditi? Voliš o svemu pričati?

MarkoST: Nema odgovora? Gdje ti se nalazi kompjuter, jesi sama doma?

Ema15: Zašto?

MarkoST: Da mama ne vidi s kim se dopisuješ...

Otprilike ovako izgleda cenzurisana i ublažena verzija šokantnih razgovora u kakve svakodnevno na internetu upadaju djeca iz Hrvatske i ostalih zemalja u regionu, jer se originalni razgovori prepuni gnusnih rečenica i detalja neprimjerenih objavi u novinama, u kojima stariji muškarci "zaskaču" uglavnom maloljetnice. Za potrebe projekta u drugom semestru Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Splićanka Nika Tecilazić provela je puna dva mjeseca u popularnim chat sobama  gdje borave mladi, kako bi se iz prve ruke uvjerila u ozbiljnost ovog društvenog problema,piše Slobodna Dalmacija.

Nastavak članka možete pročitati OVDJE!

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije