Spektakularan prizor na aerodromu u Dubrovniku: Sletjelo 40-ak aviona iz cijele Evrope

Radiosarajevo.ba
Spektakularan prizor na aerodromu u Dubrovniku: Sletjelo 40-ak aviona iz cijele Evrope

Prvi put na dubrovačkom aerodromu okupilo oko 40-ak manjih zrakoplova iz svih krajeva Evrope, a u organizaciji Udruženja pilota COPA - Cirrus Owners and Pilots Association, javlja Anadolu Agency

Ljubitelji letenja, njih oko četiri hiljade članova, uglavnom bogati biznismeni, udružili su se i svake godine svojim "letećim" ljubimcima posjete prelijepa svjetska odredišta.

Nakon Italije, Španije, Danske, ove godine odlučili su prvi put sletjeti u Dubrovnik, koji je oduševio brojne avijatičare, ali i predsjednika Udruženja Timma Preussera.

"Ovo je jako skup hobi, ali kada nešto volite, onda ništa nije previše. Riječ je o zrakoplovima Cirrus koji su vrlo popularni među zaljubljenicima letenja, a novi modeli su zanimljivi i po tome što imaju padobrane koji u slučaju nezgoda mogu spustiti na zemlju i zrakoplov i putnike", kazao je Preusser, dodajući kako ovi karbonski ljubimci u sebi kriju najmoderniju tehnologiju, koja vam jednostavno pruža maksimalni užitak.

Tokom boravka u Dubrovniku, članovi COPA-e posjetit će i Mostar, te cijelu dubrovačku okolicu.

"Iako ćemo dosta vremena provoditi u zraku, ipak, tokom boravka u Dubrovniku, obići ćemo i sve značajnije znamenitosti, jer je ovo najistaknutija destinacija na Mediteranu", dodao je Preusser.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije