Specijalna policija na ulicama: Ovo je opasni čovjek iz Srbije s potjernice Interpola

0
Radiosarajevo.ba
Specijalna policija na ulicama: Ovo je opasni čovjek iz Srbije s potjernice Interpola
Foto: Printscreen / RTL / Milovan Zdravković

U subotu, 12. oktobra, oko 16 sati, specijalna i interventna policija osigurala je zgradu Županijskog suda u Velikoj Gorici zbog ročišta na kojem se odlučuje o ekstradicijskom pritvoru Milovana Zdravkovića (45). Zdravković, član Kavačkog klana, priveden je iz Španjolske, gdje je uhićen u velikoj akciji Interpola.

Iako je srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić prvotno izjavio da je Zdravković uhvaćen u Zagrebu, ispostavilo se da je izručen Hrvatskoj nakon operacije u Španjolskoj. Srbija ga također traži zbog umiješanosti u četiri ubistva, uključujući članove suparničkog Škaljarskog klana.

U protekla 24 sata, Zdravković je najprije osuđen za krivotvorenje putovnice na Općinskom kaznenom sudu, gdje je osuđen na uvjetnu zatvorsku i novčanu kaznu. Međutim, ubrzo nakon puštanja na slobodu, ponovo je uhićen na temelju srpske potjernice. Nakon toga je odveden na Županijski sud u Velikoj Gorici.

Potvrđeno: Adis Cigura se nalazi u zeničkom zatvoru nakon brutalnog napada na Aldinu Bajić

Potvrđeno: Adis Cigura se nalazi u zeničkom zatvoru nakon brutalnog napada na Aldinu Bajić

Prema informacijama iz Srbije, Zdravković je osumnjičen za planiranje i pripremu ubistva u Ateni 2020. godine, uključujući ubistvo Stevana Stamatovića i Igora Dedovića. Njegova uloga u kriminalnoj grupi Kavači obuhvatila je financiranje logistike, angažiranje promatrača te nabavku oružja za izvršenje kaznenih djela.

Ministar Dačić je također naglasio Zdravkovićevu povezanost s Radojem Zvicerom, šefom Kavačkog klana, koji se smatra jednim od najutjecajnijih figura u balkanskom podzemlju. Zvicer je bio predmet brojnih atentata, a prema nekim izvorima, navodno je umro u Panami, što se kasnije pokazalo netačnim.

Pogledajte kako je danas bilo ispred zgrade Županijskog suda u Velikoj Gorici:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije