Spavao sa ujnom, pa ubio ujaka

Radiosarajevo.ba
Spavao sa ujnom, pa ubio ujaka

Sedamnaestogodišnjak iz Virovitice priznao je da je ubio svog ujaka, nakon što je spavao sa njegovom suprugom, odnosno svojom ujnom, sa kojom je održavao vezu već tri godine.

Pokojni Domagoj Novoselnik (32) nožem je krenuo prema maloljetnom nećaku (17), pohrvali su se, nećak je oteo Domagoju nož i zario mu ga u prsa tako snažno da je drška noža pukla.

Tako je, piše Jutarnji list, maloljetnik iz Petrinje rekao u iskazu policiji i istražnom sucu priznajući ubistvo ujaka i ljubavnu vezu s ujnom Slađanom (27) koja je trajala od njegove 14. godine.

Tragedija se desila proteklog vikenda, kada je na Hvaru pronađeno tijelo ubijenog Novoselnika s nožem u grudima

Na Hvaru projađen mrtav čovjek s nožem u prsima

Nakon očevida nećak je policiji priznao da je upravo on ubio svog ujaka, ali policija istražuje i mogućnost da nećak zapravo svojim priznanjem štiti ujnu Slađanu.

Slađanin brak bio je noćna mora

Po pisanju Jutarnjeg lista, Slađana je godinama trpjela nasilnog supruga Domagoja. Budila se s masnicama. Susjedi i rodbina znali su da trpi nasilje u obitelji. Nećak to, očito, nije više mogao gledati

Ona je kod istražnog sudije najprije poricala da ima ikakve veze s ubojstvom, niti je priznala da je imala vezu s maloljetnim nećakom. Međutim, uskoro se doznalo da su njih dvoje u samo godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka,a na mobitel su razgovarali više od 400 sati. Dakle, više od sat vremena dnevno.

Ubojstvu u domu Novoselnikovih gdje je mladić svake godine provodio ljetne praznike prethodila je svađa supružnika. Svi su troje bili u dnevnom boravku i pili pjenušac, Domagoj je poželio voditi ljubav sa Slađanom koja je to odbila pa ju je suprug udario po stražnjici. Mladić je prigovorio ujaku i izašao na terasu pušiti cigaretu. Kad je popušio, vraća se u dnevni boravak a Domagoj uzima nož i kreće prema njemu.

Pohrvali su se, mladić je ujaku oteo nož i zabio mu ga u prsa. Oboje su pali na pod. Kad je Slađana vidjela da su oboje na podu, izašla je iz kuće i odjurila do jednog od radnika Domagojeve tvrtke SN graditeljstvo. Slađana se više nije vraćala, a radnik je došao do mjesta ubojstva i rekao mladiću da izađe iz kuće. Radnik je pozvao Hitnu pomoć koja je stigla za 15 minuta, prenosi Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije